Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Adománygyűjtés

2021.12.02
Frissítés! Mi kerül a karácsonyfa alá Litkén? Ez most csak rajtunk múlik!

Már minden cipősdoboz összeállítását vállalta valaki!

Alsós- vagy felsősméretű textilmaszkokkal, kis kézfertőtlenítőkkel segíthetitek még a litkei gyerekeket.

Kedves jelenlegi és korábbi diákok! Tisztelt szülők!

Idén a korábbiaknál személyesebb karácsonyi adománygyűjtést szervezünk. A Tarisznya Alapítvány által támogatott halmozottan hátrányos helyzetű litkei gyerekek ünnepét szeretnénk örömtelibbé varázsolni. Ahhoz, hogy minden litkei általános iskolás nehéz, megpróbáltatásokkal teli éve valami széppel és jóval zárulhasson, 73 db személyre szóló csomagot kell összeállítanunk.

Ebben többféle módon is segíthettek:

1.  December 17-éig, péntekig (de lehetőleg inkább korábban) hozhattok ajándékokkal telepakolt cipősdobozokat a 9-es szertárba.

Mielőtt összeállítjátok a dobozokat, írjátok be a táblázatba, melyik kisgyerek ajándékát vállaljátok, és olvassátok el a fontos tudnivalókat is (Mit? Hogyan?)!
Itt találjátok meg a listát is, mire vágynak leginkább a litkei gyerekek, mit gyűjtünk és mit nem.

shorturl.at/mnzJQ

A táblázatot berzsenyis címmel bejelentkezve tudjátok szerkeszteni. Ha ez nem megoldható (pl. mert sok éve érettségiztetek vagy még nem ide jártok), kérjetek hozzáférést a juhasz.anna@berzsenyi.hu címre írva!

2. Ha csak egy-két kisebb vagy nagyobb ajándékkal (játékkal, édességgel) tudtok hozzájárulni a litkei gyerekek karácsonyához, olvassátok el a fenti linken a táblázatban, mit gyűjtünk számukra, majd adjátok le a felajánlásaitokat a 9-es szertárban december 17-ig (de lehetőleg minél korábban), ahol az így összegyűlt adományokból komplett dobozokat állítunk össze.

3. Ha ajándékot most nem tudtok hozni, másképp is segíthettek abban, hogy ezt a karácsonyi csodát egy nagy berzsenyis összefogással meg tudjuk valósítani:

  • hozhattok karácsonyi csomagolópapírokat,
  • nagy textil/műanyag szatyrokat a teli cipősdobozok Litkére szállításához,
  • valamint segíthettek a dobozok becsomagolásában (akár lyukasórákban is).

Ha nincs otthon cipősdobozotok, kérjetek a 9-es szertárban! Már jó sok van:)
Ha nincs elég ajándékotok egy cipősdoboz megtöltéséhez, gyertek be a 9-esbe, hátha már beérkeztek olyan felajánlások, amelyekkel tökéletessé varázsolhatjuk a csomagotokat! Már van pár remek ajándékunk:)

Ha névtelenül, „titokban” szeretnétek adományozni, a bejáratnál, a porta ablakával szemben található „adományok” feliratú dobozba tegyétek, amit hoztatok!

Az adománygyűjtés aktuális állásáról a „Berzsenyisek ide!” Facebook-csoportban tájékozódhattok!

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10159852160369443&set=gm.10158525198516524

Mutassuk meg, mekkora csodákra képesek a berzsenyisek, ha összefognak! :)

A Tarisznya Alapítvány bemutatkozása:

Alapítványunkat 2016-ban alapítottuk annak érdekében, hogy hátrányos helyzetű gyerekek esélyegyenlőségét segítsük, projekt-alapú és gyerekközpontú oktatáson keresztül. 2016 és 2020 között ingyenes nyári táborokat és évközi programokat szerveztünk különböző településeken. Azonban annak érdekében, hogy nagyobb hatást érjünk el a gyerekek életében, 2020 óta a Nógrád megyei Litkén működtetünk Tanodát. Litke Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű falucskája, nagyjából 900 lakossal.

A COVID kitörése óta sajnos még tovább romlott a lakosok helyzete, hiszen sok felnőtt nem tudta folytatni a munkáját, illetve a gyerekeknek digitálisan kellett folytatni az iskolát. A digitális oktatás problémás volt, mivel nem hogy számítógépe nincs a gyerekeknek otthon, de sokaknak még internet elérhetőségük sincs. Emiatt az utóbbi időben minden energiánkat arra fordítottuk, hogy a gyerekek iskolai tanulmányait segítsük. Tanodánkban találhatóak számítógépek és tabletek, melyeket a gyerekek nyitvatartásunk alatt használhatnak.

Tudjuk, mindenkinek megvannak a saját nehézségei, főleg mostanában. Azonban nagyon örülnénk, hogyha a Ti segítségetekkel közösen szebbé tudnánk tenni a litkei gyerekek karácsonyát.
Amennyiben szeretnél betekintést nyerni a tanodai életbe, látogass el a Facebook oldalunkra (Tarisznya Alapítvány/Knapsack Foundation). Például, láthatod, hogy Rafael már nagyon várja a Mikulást, akinek egy kis énekkel is készült.