Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Művészeti siker!

2022.03.15
Nemzetközi kortárs képzőművészeti verseny eredménye

Az 5. Van művészi vénád? nemzetközi verseny Ludwig múzeumi döntőjében sikeresen szerepelt a Berzsenyi két csapata. Az Annák kétfős és a Heuréka 4 fős csapata az idei pályázat hívó gondolatára, "A választás szabadsága"-ra készítették el pályaművüket, mely a Deák 17 Galériában 04.09-ig tekinthető meg! A pályamunkák védésére az öttagú zsűri előtt 03.12.-én délelőtt a Ludwig Múzeumban, majd ezt követően az eredményhirdetésre  a Deák17 Galériában került sor.

Heuréka: Vidor Nikoletta 10.b, Duynstee Liza 10.b, Kovács Bence 12.b, Kanizsai Péter 12.b csapata III. helyezést ért el! (A csapat tiszteletbeli tagja Németh Ágnes 12.d tanuló, aki ötleteivel hozzájárult a csapat eredményes szerepléséhez.)

Installációjukat kiállíthatják a Ludwig Múzeumban is!

Annák: Éberling Anna 12.c, Drexler Anna 12.c csapat I. helyezett lett! Animációs kisfilmjük a zsűri tagok között osztatlan sikert aratott. A filmet Éberling Anna animálta, az aláfestő zenét Drexler Anna szerezte. Fődíjuk, hogy a szlovák, cseh nyertes csapattal együtt egy külföldi helyszínen mutathatják be pályaművüket.

A projektről: http://vanmuveszivenad.ludwigmuseum.hu/a-projektrol/

Az idei pályázatról: http://vanmuveszivenad.ludwigmuseum.hu/

Gratulálok az elért szép eredményhez!

B. Csernyánszky Katalin

A Heuréka csapat anyaga: Koncepcioleiras.pdf

Az Annák csapat anyaga: Koncepció leírás, choose me