Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

A Wallenberg verseny országos döntőjének dobogósai

2022.03.28
Csapatunk eredménye

2022. március 28-án sor került a Wallenberg nyomán verseny tizenkettedik országos döntőjére az Avilai Nagy Szent Teréz templom plébániájának alagsorában. Tíz csapat mérte össze erejét, mindegyikük az ország különböző régiójából érkezett.

Mivel az idei verseny kiemelt témája a Szenes Hanna emlékév volt, a feladatok is szorosan kapcsolódtak az ő emlékezetéhez. A csapatok egyik főbb teendője volt, hogy elkészítsenek egy prezentációt vagy szituációs játékot a költőnő életének egy szakaszáról és azt tíz percben bemutassák a zsűriknek és vetélytársaiknak.

A nap folyamán sor került még egy teszt kitöltésére a Világ Igazaival kapcsolatosan, egy sétára a Teréz – Erzsébetváros titkos helyein, és egy vezetett körtúrára az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár állandó kiállításának termeiben – mind a két programról ki kellett tölteni egy tíz-tíz kérdésből álló feladatsort.

Iskolánkból a 11/a osztály három tagja, Eörsi Zsuzsanna, Nagy Hajnalka Eszter és Szücs Szonja jutottak be az országos döntőbe felkészítő tanáruk, Mészáros Mónika támogatásával, ahol végül harmadik helyezést értek el.

Nagy Hajnalka (11.a)