Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

MOME "Ugrás a jövőbe"

2022.10.04
pályázat eredménye

A MOME 2022-ben is meghirdette kreatív pályázatát a 7-10. osztályos korosztály számára, arra bíztatva őket, hogy alakítsanak 2-5 fős csapatokat, képzeljék el, milyen lesz a jövő, és tervezzenek együtt tárgyat, tevékenységeket, szolgáltatásokat.

Az előzsűri május végén választotta ki a 10 továbbjutó csapatot, amelyek júniusban MOME-mentorok iránymutatásával fejlesztették tovább terveiket.

A Berzsenyi Dániel Gimnázium öt pályázó csapata közül a Hetes jeligéjű csapat került be a döntőbe! Tagjai: Vidor Nikoletta, Kis Boglárka, Szabó Laura, Duynstee Liza és a később csatlakozó Konkoly Brigitta volt. A csapat egy nagyon kreatív, élménydús hetet töltött együtt a szakemberekkel.

Alább Konkoly Brigitta beszámolója olvasható:

Számomra a MOME "Ugrás a jövőbe" pályázata egy új és érdekes élmény volt. Tudom, hogy pár csapattársam már volt ehhez hasonló versenyen, de nekem ez volt az első.

A verseny két részből állt: a pályázat és a workshop hét. A csapatot eredetileg Vidor Nikoletta, Kis Boglárka, Szabó Laura és Duynstee Liza alkotta. Én csak később csatlakoztam, ezért csak a másodikról tudok nyilatkozni, amikor is Lizával és Laurával bementünk a MOME-re és mentorainkkal közösen készültünk projektünk bemutatására.

Egy héten keresztül ötleteltünk, terveztünk, újraterveztünk és valósítottuk meg immáron sokadjára átírt terveinket.
Mindannyian kreatív és a megszokottól eltérő ötletekkel hajtottuk a csapatot, kipróbáltunk és megismertünk különböző technikákat, mint például a stop-motion művészete és csapatként összedolgozva készültünk előadásunkra.

Ahogy annak rendje és módja, még az utolsó, határidő előtti végső hajsza is megvolt.

Végül előadtunk, és ugyan a zsűri szemében nem mi voltunk a legjobbak, szerintem akkor is remek munkát végeztünk és értékes tapasztalatokat szereztünk.

A pályázat, amivel a csapat bejutott a döntőbe:

Felkészítőtanár: Boskovitzné Csernyánszky Katalin