Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Adománygyűjtés

2022.11.11
Mi kerül a karácsonyfa alá Litkén? Ez most is csak rajtunk múlik!

Kedves jelenlegi és korábbi diákok, tisztelt szülők!

Ebben a tanévben is a Tarisznya Alapítvány által támogatott halmozottan hátrányos helyzetű litkei gyerekek ünnepét szeretnénk örömtelibbé varázsolni.

Idén a korábbiaknál is nagyon szükség van a mi segítségünkre, hogy azoknak a gyerekeknek és boldogan telhessen az ünnep, akik a mi meglepetéseink nélkül nem kaphatnának ajándékokat, karácsonyi finomságokat.

Ahhoz, hogy minden litkei általános iskolás még a tavalyinál is nehezebb éve valami széppel és jóval zárulhasson, 107 db személyre szóló csomagot kell összeállítanunk.

Mivel idén jóval több kisgyerek kért ajándékot a Jézuskától/Mikulástól, akciónkat az iskolánk környékén élő újlipótvárosi lakosokkal összefogva fogjuk megvalósítani.

Ebben többféle módon is segíthettek:

1.  December 19-éig, hétfőig (de lehetőleg inkább minél korábban) hozhattok ajándékokkal telepakolt cipősdobozokat a 9-es szertárba. Idén szeretnénk minden kicsinek egyenlően, egyforma méretű dobozokban ajándékokat küldeni, ezért az adományok összeállítása előtt gyertek be a 9-es szertárba és válasszatok a már becsomagolt cipősdobozok közül! (ha nincs lehetőségetek bejönni az iskolába, arra figyeljetek, hogy az általatok választott doboz mérete 29×19×10 cm legyen. (1-2 cm eltérés még nem gond.)

Mielőtt összeállítjátok a dobozokat, írjátok be a táblázatba, melyik kisgyerek ajándékát vállaljátok, és olvassátok el a fontos tudnivalókat is (Mit? Hogyan?). Nézzétek meg, írt-e levelet a Mikulásnak/Jézuskának, amiben valamilyen konkrét ajándékot kért! (A gyerekek többsége nem küldött ilyen kérést, ők bármilyen ajándéknak nagyon örülnének.) A kicsik leveleit ötletadóként is használhatjátok a többiek megajándékozásához.

Itt találjátok meg a listát is, mire vágynak leginkább a litkei gyerekek, mit gyűjtünk és mit nem.

shorturl.at/CDTVY

A táblázatot berzsenyis címmel bejelentkezve tudjátok szerkeszteni. Ha ez nem megoldható (pl. mert sok éve érettségiztetek vagy még nem ide jártok), kérjetek hozzáférést a táblázathoz.

2. Ha egy-két kisebb vagy nagyobb ajándékkal (játékkal, édességgel) tudtok hozzájárulni a litkei gyerekek karácsonyához, olvassátok el a fenti linken a táblázatban, mit gyűjtünk számukra, majd adjátok le a felajánlásaitokat a 9-es szertárban december 16-áig (de lehetőleg minél korábban), ahol az így összegyűlt adományokból komplett dobozokat állítunk össze, ill. az általatok hozott szaloncukrokkal és más finomsággal kitöltjük a beérkezett csomagokat.

3. Ha ajándékot most nem tudtok hozni, másképp is segíthettek abban, hogy ezt a karácsonyi csodát egy nagy berzsenyis összefogással meg tudjuk valósítani:

  • hozhattok karácsonyi csomagolópapírokat,
  • nagy textil/műanyag szatyrokat a teli cipősdobozok Litkére szállításához,
  • terjeszthetitek az adománygyűjtés hírét az iskolában vagy azon kívül is.

Ha nincs elég ajándékotok egy cipősdoboz megtöltéséhez, gyertek be a 9-esbe, hátha már beérkeztek olyan felajánlások, amelyekkel tökéletessé varázsolhatjuk a csomagotokat!

Ha névtelenül, „titokban” szeretnétek adományozni, a 9-es szertár előtti adománygyűjtő padra vagy a bejáratnál, a porta ablakával szemben található „adományok” feliratú dobozba tegyétek, amit hoztatok!

Az adománygyűjtés aktuális állásáról a „Berzsenyisek ide!” Facebook-csoportban tájékozódhattok!

Mutassuk meg, mekkora csodákra képesek a berzsenyisek, ha összefognak! :)

A Tarisznya Alapítvány bemutatkozása:

Alapítványunkat 2016-ban alapítottuk annak érdekében, hogy hátrányos helyzetű gyerekek esélyegyenlőségét segítsük, projekt-alapú és gyerekközpontú oktatáson keresztül. 2016 és 2020 között ingyenes nyári táborokat és évközi programokat szerveztünk különböző településeken. Azonban annak érdekében, hogy nagyobb hatást érjünk el a gyerekek életében, 2020 óta a Nógrád megyei Litkén működtetünk Tanodát. Litke Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű falucskája, nagyjából 900 lakossal.

Tudjuk, mindenkinek megvannak a saját nehézségei, főleg mostanában. Azonban nagyon örülnénk, hogyha a Ti segítségetekkel közösen szebbé tudnánk tenni a litkei gyerekek karácsonyát.

Amennyiben szeretnél betekintést nyerni a tanodai életbe, látogass el a Facebook oldalunkra (Tarisznya Alapítvány/Knapsack Foundation). Például, láthatod, hogy Rafael már nagyon várja a Mikulást, akinek egy kis énekkel is készült.

A tavalyi (Covid-korlátozások közepette lezajlott) ajándékozásról itt találtok fotókat:
https://www.facebook.com/tarisznya.alapitvany/posts/3204220053196826