Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Kedves még és már németül tanuló berzsenyisek!

2009.05.18
A német munkaközösség a segítségeteket kéri.

Kedves még és már németül tanuló berzsenyisek!

A segítségeteket kérjük:

Bizonyára tudjátok, hogy a Berzsenyinek hosszú évekre visszanyúló, kiválóan működő diákcsere-kapcsolata van a németországi Düren városának (Észak-Rajna-Vesztfália) Gymnasium am Wirteltor nevű iskolájával.

Ennek keretében idén nyáron immár 20. alkalommal utazhatnak németül tanuló berzsenyis diákok Dürenbe, ahol családoknál tölthetnek 10 napot, valamint sok-sok hagyományosan színvonalas, vidám közös program, jó hangulatú kirándulás keretében megismerkedhetnek német társaikkal, a környék természeti, kultúrális értékeivel, hétköznapjaival; mindeközben folyamatosan gyakorolhatják a nyelvet.

A német diákok ősszel, októberben érkeznek hozzánk, cserepartnereik családjához, szintén 10 napra.

Egy kiutazó vidéki diákunk ősszel sajnos nem tudja fogadni a partnerét, ezért várjuk azok jelentkezését, akik ezt átvállalnák és szívesen vendégül látnák 10 napra a német fiúcskát.

A vendéglátó magyar diák ilyen módon természetesen teljesen bekapcsolódhat az idei budapesti - jubileumi - diákcserébe, sőt, valamennyi programunkon számítunk az ő részvételére is. Ez azt jelenti, hogy a német diáknak az őszi csereprogramokon (napközben) két magyar partnere is lehet.

A vendéglátó családtól azt kérjük, hogy szállást és étkezést biztosítson a német diáknak, valamennyi program költségét a nyáron kiutazó diákunk családja állja.

A jövő évi csereút szervezésénél természetesen előnyben részesítjük e berzsenyis diák jelentkezését (függetlenül attól, hogy a Berzsenyiben tanul-e németül), amennyiben szeretne kiutazni és a teljes programabn részt venni.

Ha úgy gondolod, hogy hasznos lehet számodra ez a tíz nap, megbeszélted otthon, és így még segíteni is tudsz nekünk az őszi budapesti csere szervezésében, kérjük, mihamarabb érdeklődj a részletek felől Köntös Zsuzsanna Tanárnőnél a 210-es szobában, vagy a kontoszsu@index.hu címen.

Köszönjük.

Német munkaközösség