Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Székelyzsomborról

2009.09.11
After táncház, táncbemutató, új honlap

Szeptember 4-én az első nagyszünetben, a Berzsenyi aulájában tartottunk egy kis bemutató táncházat, melynek az volt a célja, hogy azok, akik nem hallottak még a székelyzsombori táborról egy kis betekintést nyerhessenek. Persze a tánc csak egy része azoknak a dolgoknak amiket ott csinálunk: nemzetközi kapcsolatteremtés, beilleszkedés egy falu életébe, kirándulások, kézműves programok, foglalkozás a falubeli gyerekekkel, a táborhelyünk építgetése, táncházak, éneklések, filmnézés, szakkörök (fotó, tánc, kórus, zenehallgatás, vers, novella, kézművesség...), sok-sok játék és móka is mind mind a tábor életéhez tartozik.

Az idei táborban Berzsenyisek és a brassói Áprilysok mellett a Radnóti Miklós Gimnáziumból is jöttek diákok, tanárok. Ennek köszönhetően egy nagy tábor zajlott le kb. 80 részvevővel. 2009.09.11-én tartottuk az idei tábor 5. utótalálkozóját, afterjét.

Az after képeit megtalálhatjátok a következő linken: http://berzsenyi.hu/index.php?id_a=149

Itt lelepleztük a tábor új honlapját, mely megtalálható a http://berzsenyi.hu/szekelyzsombor/ címen.

A tanév során számítani lehet még rá, hogy tartunk táncházat néhány alkalommal. Itt a Zsomborban tanult moldvai és zsidó táncokat fogjuk táncolni, tanítgatni. Ezekre az alkalmakra minden érdeklődőt (Radnótisok, jelenlegi és volt Berzsenyisek, tanárok) sok szeretettel várunk. A táncok nagyon egyszerűek, nem kell hozzá semmilyen tudás, ügyesség. A délutáni táncházakról majd az aulában elhelyezett plakátról illetve minden zsomboros ismerőstől lehet érdeklődni.

Várunk mindenkit!