Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Tájékoztató a nyolcadik osztályosok felvételi vizsgáinak menetéről

2010.01.18
Információk és jelentkezési lap

Részletes tájékoztató itt olvasható a felvételi eljárás legfontosabb kérdéseiről és menetéről.

A FELVÉTELI VIZSGÁINAK MENETÉRŐL

négy évfolyamos képzéseknél

1. szakasz: központi felvételi vizsgák

Egységes  felvételi írásbeli vizsga 8. osztályosoknak

 • általános képzésre:
  írásbeli: 2010. január 23. (szombat) 10 óra

  pótló írásbeli  2010. január 28. (csütörtökön) 14 óra
  a dolgozatok megtekintése: 2010. február 3-án (szerda) 8-tól 16 óráig
 • tehetséggondozó képzésre:
  írásbeli: 2010. január 30. (szombat) 10 óra

  pótló írásbeli  2010. február 4.(csütörtökön) 14 óra
  a dolgozatok megtekintése: 2010. február 10-én (szerda) 8-tól 16 óráig

Ezekre a vizsgára előzetes behívót nem küldünk. Kérjük a tanulókat, hogy az írásbeli előtt egy negyed órával jelenjenek meg az iskolában, és hozzák magukkal a diákigazolványukat.
A vizsgán az első rész magyar nyelvből lesz 10 órától 10.45-ig, és ezt követi a matematika 11.00 órától 11.45 percig.

Azon tanulók számára, akik alapos ok miatt nem tudtak részt venni a rendes írásbeli vizsgán pótló írásbelit szervezünk. Erre a vizsgára a vizsgázók a diákigazolványon kívül hozzák magukkal az orvosi igazolást is.

Az írásbeli felvételi dolgozatok eredményeit 2010. február 11-én déltől az iskola aulájában, valamint a honlapon tesszük közzé.

2. szakasz: rendes felvételi vizsgák

A középiskolai felvételi jelentkezési lapok beérkezésének határideje: 2010. február  19. (péntek)

Jelentkezési lapot az általános iskolában lehet beszerezni, illetve az Internetről letölthető.
A TANULÓI ADATLAPOT, melyen az iskolák sorrendjét kell bejelölni, a győri illetőségű Felvételi Központba kell eljuttatni. Ahány iskolát jelöltek meg ezen a lapon, annyi iskolába kell eljuttatni a JELENTKEZÉSI LAPOT.
Azok a tanulók, akik az egységes írásbelit nem a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban írják meg, a gimnáziumi felvételi jelentkezési lapjukhoz mindenképpen csatolják a vizsga eredményeit tartalmazó ’Értékelő Lap’ másolatát.

A jelentkezési lap beadása egyben a szóbeli vizsgákra történő jelentkezés. A jelentkezési lapon a jelentkező iskolánk több tagozatát is megjelölheti egyszerre.

A szóbelire behívottak listáját 2010. február 26-án délig hozzuk nyilvánosságra a Berzsenyi Dániel Gimnázium aulájában és a honlapon.

SZÓBELI VIZSGÁK

Az egyes tagozatokra a szóbeli vizsgákat: 2010. március 4-én (déltől) és 5-én tartjuk (egész nap) előzetes beosztás alapján. A szóbeli vizsga a tagozatnak megfelelő tárgy(ak)ból van. Erről részletesen  a Felvételi menüpont alatt olvashatnak.

A szóbeli vizsgákat követően az aulában, valamint a honlapon tesszük közzé a végső rangsort (ideiglenes felvételi jegyzék) legkésőbb 2010. március 16. délig.

Ez után a Felvételi Központ dönt a felvételekről a rangsor és a felvételi adatlapok alapján. A jelentkezők a végső értesítést a felvételről vagy az elutasításról 2010. április 26-ig kapják meg írásban.Minden további információ (pl. a pontszámításról, illetve a felvételi sajátos elemeiről) kérjük, keres a gimnázium honlapján a Felvételi menü pont alatt.
A korábbi évek központi felvételi vizsgáinak feladatai megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján (lásd: www.oh. gov.hu /közoktatás).