Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Felvételi

2007.02.16
Tisztelt Szülők és felvételiző Diákok! Szeretnénk felhívni figyelmüket néhány fontos információra és dátumra a felvételi vizsgákkal kapcsolatosan:

A Gimnáziumi jelentkezési lapok postára adásának végső határideje: 2007. február 16. A Tanulói jelentkezési lap letölthető a www.kir.hu weblapról, illetve az általános iskolákban kapható. Kérjük, hogy azok a tanulók, akik nem a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban írták az előzetes felvételi dolgozatukat, csatolják az ’Értékelő lap’ fénymásolatát a jelentkezési lapjukhoz. Az általános iskolából hozott pontok mellett az előzetes felvételi eljárás írásbeli dolgozatainak eredményeit is beszámítjuk a felvételi pontszámba.

Csak azoknak a tanulóknak a jelentkezését várjuk, akik az el?zetes írásbelin
• összesen legalább 60 pontot szereztek VAGY
• anyanyelvből legalább 30 és matematikából legalább 25 pontot értek el.

A felvételi írásbeli vizsgák rendje:

Humán tagozat 2007. február 20. (kedd) 15 óra írásbeli: magyarból és történelemből Olasz tagozat 2007. február 20. (kedd) 15 óra írásbeli: magyarból Aki olasz és humán tagozatra is jelentkezik, az egységes írásbelit ír magyarból. Viszont a humán tagozatra jelentkezőknek a magyar írásbeli után történelemből is felvételi dolgozatot kell írni.

Biológia-kémia 2007. február 21. (szerda) 15 óra írásbeli: biológiából és kémiából Fizika tagozat 2007. február 22. (csütörtök) 15 óra írásbeli: fizikából

Angol-német tagozat 2007. február 23. (péntek) 15 óra írásbeli: angol nyelvből Az angol-német tagozaton az angol haladó, a német kezdő szinten indul, ezért az írásbelit csak angol nyelvből tartunk.

Hat évfolyamos speciális matematika tagozat 2007. február 22. (csütörtök) 14.30 A szóbeli vizsgák: A szóbeli vizsgák – a hat évfolyamos matematika tagozat kivételével – egységesen 2007. március 8-án csütörtökön 8 órától lesznek. A matematika tagozaton 2007. március 6-án 8 órától. A szóbelire továbbjutók listáját az aulában tesszük közzé március 2-án pénteken délután 14 óráig. Külön értesítést a határidők rövidsége miatt nem tudunk küldeni. Kérjük megértésüket. A vizsgákhoz sok sikert kíván a Berzsenyi Dániel Gimnázium tantestülete és igazgatósága.