Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Német csere szervezése

2011.09.12
Kedves diákok! A német munkaközösség a segítségeteket kéri.

Kedves berzsenyis diákok!

A német munkaközösség a segítségeteket kéri.

Bizonyára tudjátok, hogy a Berzsenyi Dániel Gimnáziumnak több mint 20 éves diákcsere-kapcsolata van a németországi Düren városának (Észak-Rajna-Vesztfália) Gimnáziumával, a Gymnasium am Wirteltor-ral.

Ennek az idén is sikeres programnak a keretében utaztak ki diákjaink nyár elején Dürenbe, ahol vendéglátó családoknál laktak 8 napon át.

A német csoport hamarosan, október 20-án érkezik hozzánk, ugyancsak 8 napra. Sajnos váratlanul úgy alakult, hogy az egyik magyar diák nem tudja fogadni német partnerét. Ezért olyan diákot, ill. családot keresünk, aki 2011. október 20. és 28. között szívesen vendégül látna egy düreni 9. osztályos fiúcskát, és lenne egyben partnere is erre az egy hétre.

A költségek megoszlása a következő:

A vendéglátó családnak szállást és étkezést kellene biztosítania a német diák számára, valamint a saját gyermek kirándulását, ill. belépőit kellene fizetni.

A német diák valamennyi költségét (étkezést leszámítva), tehát a BKV-bérletet, kirándulást, színházjegyet, stb… az őt fogadni nem tudó magyar diák családja fizeti, aki ezt természetesen vállalja.

További részletekért Köntös Zsuzsanna Tanárnőt keressétek a 210-es szobában, ill. a kontoszsu@index.hu  címen.

Várjuk az érdeklődő diákok, családok mihamarabbi jelentkezését.

Köszönjük.

Német munkaközösség