Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Szóbeli felvételi a négy évfolyamos tagozatokra

2012.02.24
Figyelem változás a szóbeli időpontokban!

Kedves Szülők és Felvételiző Diákok!

Szeretettel várjuk Önöket a Berzsenyi Gimnázium szóbeli vizsgáin, melyet

2012. március 2-án (pénteken) 11 órától és március 3-án (szombaton) 8 órától tartunk a négy évfolyamos tagozatokon.

A vizsgázók új beosztása:

Péntek Szombat

Felhívjuk a figyelmüket, hogy azoknak a vizsgázóknak, akik több tagozatunkat is megjelölték, annyi szóbeli vizsgát kell tenniük, ahány tagozatot megjelöltek. Például, ha valaki a humán és a fizika tagozatot jelölte meg, annak két külön szóbelit kell tennie, egyszer a humán tagozatra, egyszer pedig a fizikára. Kérjük, hogy a beosztást minden megjelölt tagozatnál keressék meg.

Ez alól kivételt a nyelvtagozat képez, ahol függetlenül attól, hogy melyik nyelvpárt választották (olasz-angol, német-angol, vagy francia-angol, vagy ezek tetszőleges kombinációja) a jelentkezőknek csak egy nyelvi bizottságnál kell vizsgázniuk.

Minden tagozatunknál törekszünk arra, hogy lehetőleg mindenkit meghallgassunk, azonban azok a tanulók, akik nem írtak központi tehetséggondozó írásbeli vizsgát, sajnos elestek a szóbelizési lehetőségtől. Szintén nem vizsgázhatnak azok a tanulók, akik a hatosztályos speciális matematika tagozatra jelentkeztek (9. osztálytól becsatlakozva), és a matematika tehetséggondozó központi vizsgán nem érték el a 30 pontot. (Erre a tagozatunkra csak 5 férőhelyünk van.)

Néhány fontos kérés a szóbelikkel kapcsolatosan:

  • A szóbeli vizsgára kérjük a felvételiző diákokat, hogy hozzanak magukkal egy közepes méretű (A5) felbélyegzett és megcímzett borítékot, valamint az ellenőrző könyvüket.
  • Kérjük, hogy diákok a vizsga előtt legalább 20 perccel korábban jelenjenek meg.  ( A szóbeli beosztásban a szóbeli tényleges megkezdésének az időpontja található.)
  • Kérjük, hogy amennyiben a már elért pontokkal kapcsolatosan észrevételük van, haladéktalanul jelezzék az iskolának, hogy még a szóbelik és a rangsor megállapítása előtt korrigálhassuk azt.

Az eddig megszerzett pontok:

matematika humán biológia-kémia fizika olasz francia német

Sikeres felvételi vizsgát kívánunk.

A Berzsenyi Gimnázium tantestülete és Igazgatósága.