Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Közösségi szolgálat Bagon

2012.09.16
Tájékoztató előadás a közösségi szolgálatról

A BAGázs Egyesület (http://www.bagazs.org/hu/) szeptember 26-án szerdán 8:00-tól tájékoztató előadást tart a szervezésükben végezhető közösségi szolgálatról.

Az egyesület tagjai a Budapesttől 40 km-re található Bag nagyközség roma telepén dolgoznak önkéntesként. Jól ismerik a bagi telep lakóit, a helyi viszonyokat. Célkitűzésük, hogy nem-formális oktatás és önkéntes munka módszereinek alkalmazásával képessé tegyék a bagi fiatalokat arra, hogy saját maguk által megfogalmazott céljaik eléréséért lépéseket tegyenek, és ezáltal növeljék a választási lehetőségeiket. Azt szeretnék elérni, hogy ezek a fiatalok a jelenlegi élethelyzetükkel együtt járó kényszerpályákról kikerüljenek.

Az egyesület tagjai szakszerű képzésben részesültek, úgy vonják be a tevékenységükbe a diákokat, hogy az mindenkinek biztonságos és hasznos legyen.

Iskolánkban néhány önkéntes diákot keresnek, akik vállalnák, hogy október 20-ától tíz héten át hetente egyszer 2 órában korrepetálják a bagi gyerekeket. Az utazás természetesen szervezett keretek között, felnőtt kísérettel történik, a jelentkező diákok számára semmilyen költséggel nem jár.

A jelentkezők október 14-én (vasárnap) egy egész napos felkészítő foglalkozáson vehetnek részt Bagon.

Szeretettel várunk az előadáson minden, a közösségi szolgálat vagy a téma iránt érdeklődő diákot és pedagógust!