Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Metamorfózisok - Átváltozások - Mítoszok

2013.12.18
Fotópályázat

A BUDAPESTI BERZSENYI DÁNIEL ÉS A MULHOUSE-I LOUIS ARMAND GIMNÁZIUM

DIÁKJAI ÉS TANÁRAI SZÁMÁRA

Kedves fotózni szerető diákok és tanárok!

Hogyan lett Kallisztó nimfából csillagkép? A mitológia szerint Zeusz varázsolta örök időkre Nagy Medveként az égboltra. Ez a mítosz is arra példa, hogy a természeti jelenségek gyakran megragadják az ember képzeletét és különféle csodás alakokat és történeteket képzelünk egy hirtelen meglátott vagy régóta figyelmünket lekötő természeti formába vagy jelenségbe. Arra bíztatunk benneteket, hogy készítsetek fotókat olyan témákról, amelyekbe különös átváltozásokat, visszatükröződéseket láttok vagy képzeltek bele. A téli szünetben vagy a síszünetben, hétvégi kirándulásokon, vagy a mindennapokban járjatok nyitott szemmel, fényképezővel és készítsetek fotót vagy fotósorozatot (max. 5 fotó) felhőkről, égboltról, tócsákról, árnyékokról, növényekről stb., amelyek valamilyen módon megmozgatják a fantáziáitokat.

A legjobb fotókból április hónapban kiállítást rendezünk a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban.

Képeiteket digitálisan a következő két címre küldjétek el: tothjulianna@vipmail.hu és tlaszlo@mentha.hu 2014. március 3-ig.

A fotók mellé írjátok meg nekünk a neveteket, adjatok a képeteknek címet, rövid leírást a képekhez, és írjátok meg azt is, hogy melyik osztályba jártok.

Jó fotózást kívánunk: László Tímea és Tóth Julianna

(Letölthető pályazati kiírás)

METHAMORPHOSES-TRANSFORMATIONS- REFLETS DES MYTHES

CONCOURS PHOTO

POUR ELEVES ET PROFESSEURS
DU LYCÉE LOUIS ARMAND DE MULHOUSE ET  DU LYCÉE DANIEL BERZSENYI DE BUDAPEST

 

Chers élèves et professeurs, chers amateurs de photo,

Comment Zeus, ému par le sort de la nymphe Callysto, la transforma en la constellation de la Grande Ourse ? Un exemple littéraire et mythologique illustrant l’inspiration artistique des phénomènes de la nature qu’on observe depuis des milliers d’années. Ces phénomènes sont souvent les sources d’inspiration pour notre imagination. On voudrait vous encourager de marcher avec des yeux ouverts, une appareil photo dans la poche pour faire des photos sur les formes et les phénomènes de la Nature. Vous pouvez prendre en photo les reflets dans une flaque d’eau, par exemple, les transformations des nuages, des brumes, des brouillards, des ombres ou les plantes : tout ce qui marque votre phantaisie et vous inspire une histoire imagée. Soyez créatifs !

 

Les meilleures photos seront exposées dans le cadre d’une exposition au lycée Berzsenyi pendant le mois d’avril.

Envoyez-nous vos photos sur les deux adresses suivantes: tothjulianna@vipmail.hu et tlaszlo@mentha.hu jusqu’au 3 mars, 2014. Donnez un titre et une description courte avec vos photos (max. 5 photos !) et n’oubliez pas de nous communiquer votre nom et votre classe.

Amusez-vous bien ! A bientôt !  Tímea László et Julianna Tóth