Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Szóbeli felvételi a négy- és hatévfolyamos tagozatokra

2014.02.22
Szóbeli vizsga beosztása

Kedves Szülők és Felvételiző Diákok!

Szeretettel várjuk Önöket a Berzsenyi Gimnázium szóbeli vizsgáin, melyet

2014. február 27-én (csütörtökön) és 28-án (pénteken) 11 órától, illetve 2014. március 1-én (szombaton) 8 órától tartunk a négy- és hatévfolyamos tagozatokon.

A vizsgázók  beosztása a hatévfolyamos tagozaton:

Csütörtök Péntek Szombat Nem szóbelizhet

A vizsgázók  beosztása a négyévfolyamos tagozaton:

Csütörtök
Péntek Szombat

 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy azoknak a vizsgázóknak, akik több tagozatunkat is megjelölték, annyi szóbeli vizsgát kell tenniük, ahány tagozatot megjelöltek. Például, ha valaki a humán és a fizika tagozatot jelölte meg, annak két külön szóbelit kell tennie, egyszer a humán tagozatra, egyszer pedig a fizikára. Kérjük, hogy a beosztást minden megjelölt tagozatnál keressék meg.

Ez alól kivételt a nyelvtagozat képez, ahol függetlenül attól, hogy melyik nyelvpárt választották (olasz-angol, német-angol, vagy francia-angol, vagy ezek tetszőleges kombinációja) a jelentkezőknek csak egy nyelvi bizottságnál kell vizsgázniuk.

Minden tagozatunknál törekszünk arra, hogy lehetőleg mindenkit meghallgassunk, azonban azok a tanulók, akik nem írtak központi írásbeli vizsgát, sajnos elestek a szóbelizési lehetőségtől. A nagymértékű túljelentkezés miatt szintén nem vizsgázhatnak azok a tanulók, akik a hozott pontok (50 pont) és az írásbeli pontok (összesen 100 pont) alapján nem értek el

  • a hatosztályos speciális matematika tagozaton legalább 90 pontot
  • a négyosztályos speciális matematika tagozaton legalább 115 pontot
  • a biológia- kémia tagozaton legalább 110 pontot és
  • a nyelv tagozaton legalább 114 pontot.

Természetesen, ha a fenti tagozatokon kívül más tagozatot is megjelöltek, akkor a jelentkezésük a többi tagozatra továbbra is érvényes, nevüket keressék a beosztáson.

Néhány fontos kérés a szóbelikkel kapcsolatosan:

  • A szóbeli vizsgára kérjük a felvételiző diákokat, hogy hozzanak magukkal egy közepes méretű (A5) felbélyegzett és megcímzett borítékot, valamint az ellenőrző könyvüket.
    Kérjük, hogy a boritékot a titkárságon adják le.
  • Kérjük, hogy diákok a vizsga előtt legalább 15 perccel korábban jelenjenek meg.  ( A szóbeli beosztásban a szóbeli tényleges megkezdésének az időpontja található.)
  • Kérjük, hogy amennyiben a már elért pontokkal kapcsolatosan észrevételük van, haladéktalanul jelezzék az iskolának, hogy még a szóbelik és a végleges rangsor (=ideiglenes felvételi jegyzék) megállapítása előtt korrigálhassuk azokat.  A szóbelit követően – azaz a rangsor felállítása után - a még jogos észrevételeket sem áll módunkban elfogadni.

Az eddig megszerzett pontok:

matematika (6 évf.) matematika (4 évf.)
humán biológia-kémia fizika olasz francia német

Sikeres felvételi vizsgát kívánunk.

A Berzsenyi Gimnázium tantestülete és Igazgatósága.