Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Bondor Erika

2015.09.11
Elhunyt kedves Kollégánk temetése

Kedves Kollégák, Barátok, volt Diákok, Ismerősök!

Bondor Erika 2015. szeptember 10-én elhunyt. Temetésére szeptember 22-én 12 órakor, a Megyeri temetőben kerül sor. Az érte mondott gyászmise 13 óra 30 perckor kezdődik az Újpest-Megyeri Nagyboldogasszony templomban.

Emléke szívünkben örökké élni fog.


Bondor Erika könyvtár-magyar szakos tanár emlékére

Erika 21 évvel ezelőtt kezdett dolgozni a Berzsenyi Gimnáziumban.

Én egy évre rá lettem a kollégája, így két évtizedet dolgoztunk együtt.

Ő szerkesztette az iskola három évkönyvét.  Könyvtár a Berzsenyiben címmel kiadványsorozatot készített, a BDG könyvtári szolgáltatásairól, muzeális gyűjteményéről és a magyar könyvtári rendszer szolgáltatásairól és adatbázisairól.

A Könyvtárostanárok Egyesülete kétszer választotta elnökének. Áldozatos munkájával sokat tett a könyvtárostanári szakmáért.

Szívügye volt az iskola könyvtára. Pályázatokat írt, pályázatok pénzéből könyveket vásárolt, hogy segítse a diákságot a tanulásban, a kollégákat az oktatásban. Új bútorokat vásároltatott, hogy szebbé varázsolja a könyvtár környezetét. Korszerűsítette a könyvtár számítógépes hátterét.

Az olvasás népszerűsítésére író – olvasó találkozókat, olvasó táborokat szervezett Visegrádra és Zebegénybe.
A Berzsenyis évfordulók alkalmából kiállításokat készített az iskola dokumentumaiból és a niklai Berzsenyi Múzeum anyagából az iskola múltjáról.

Az Ő ötlete volt, hogy a könyvtár mellett a folyosón állandó kiállítás készüljön Berzsenyi Dánielről és az könyvtár legértékesebb dokumentumairól.

Hosszú évekbe telt, míg az iskolavezetéssel összefogva visszakerültek az iskola kényszerű költözései miatt, más iskolákban maradt, szívéhez oly közel álló muzeális könyveink.

Az Ő kezdeményezésére csatlakoztunk a mára hagyománnyá vált Népmese Napjához.
Mindig érdekelték a szakmai újdonságok, így a könyvtár számítástechnikai hátterének kialakítása is Neki köszönhető és a könyvtár blogját is nagy odafigyeléssel gondozta.

Betegségében is figyelt az iskola könyvtárára, sokszor látott el szakmai tanácsokkal és segítséget bármikor lehetett Tőle kérni könyvtár ügyben. Hivatás szeretete, szorgalma mindig példaértékű lesz számomra.

Az évek folyamán nem csak a kolléganőm, hanem barátnőm is lett Erika. Nagyon sok szép és
kedves emlékem marad Róla.

Fájó szívvel búcsúzom, emlékét szeretettel őrzöm: Duffek Ágnes