Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Szóbeli felvételi a négy- és hatévfolyamos tagozatokra

2016.02.19
Szóbeli vizsga beosztása

Kedves Szülők és Felvételiző Diákok!

Szeretettel várjuk Önöket a Berzsenyi Gimnázium szóbeli vizsgáin, melyet

2016. február 24-én (szerdán) és 25-én (csütörtökön) 11 órától, valamint 26-án (pénteken) 8 órától tartunk a négy- és hatévfolyamos tagozatokon.

Változás: csütörtökön az egyik biológia-kémia bizottság munkája 8 órakor kezdődik!

A vizsgázók  beosztása a hatévfolyamos tagozaton:

Szerda Csütörtök Péntek
Sajnos nem szóbelizhet

A vizsgázók  beosztása a négyévfolyamos tagozaton:

Szerda
Csütörtök Péntek Sajnos nem szóbelizhet

 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy azoknak a vizsgázóknak, akik több tagozatunkat is megjelölték, annyi szóbeli vizsgát kell tenniük, ahány tagozatot megjelöltek. Például, ha valaki a humán és a fizika tagozatot jelölte meg, annak két külön szóbelit kell tennie, egyszer a humán tagozatra, egyszer pedig a fizikára. Kérjük, hogy a beosztást minden megjelölt tagozatnál keressék meg. Ez alól kivételt a nyelvtagozat képez, ahol függetlenül attól, hogy melyik nyelvpárt választották (olasz-angol, német-angol, vagy francia-angol, vagy ezek tetszőleges kombinációja) a jelentkezőknek csak egy nyelvi bizottságnál kell vizsgázniuk.

Minden tagozatunknál törekszünk arra, hogy lehetőleg mindenkit meghallgassunk, azonban azok a tanulók, akik nem írtak központi írásbeli vizsgát, sajnos elestek a szóbelizési lehetőségtől. A nagymértékű túljelentkezés miatt szintén nem vizsgázhatnak azok a tanulók, akik a hozott pontok (50 pont) és az írásbeli pontok (összesen 100 pont) alapján nem értek el

 • a hatosztályos speciális matematika tagozaton legalább 99 pontot
 • a négyosztályos speciális matematika tagozaton legalább 121 pontot
 • a biológia-kémia tagozaton legalább 112 pontot
 • a fizika tagozaton legalább 101 pontot
 • a humán tagozaton legalább 102 pontot és
 • a nyelv tagozaton legalább 111 pontot.

(Megjegyzés: Kivétel, akik mentességet kaptak a matematika megírása alól.)

Amennyiben az egyik tagozaton egy jelölt nem szóbelizhet (például nem érte el a ponthatárt), ettől függetlenül más tagozaton lehet, hogy behívásra került. Kérjük, keressék nevét a beosztáson.

Néhány fontos kérés a szóbelikkel kapcsolatosan:

 • A szóbeli vizsgára kérjük a felvételiző diákokat, hogy hozzanak magukkal egy közepes méretű (A5) felbélyegzett és megcímzett borítékot, valamint az ellenőrzőjüket.
  Kérjük, hogy a boritékot a titkárságon adják le.
 • Kérjük, hogy diákok a vizsga előtt legalább 20 perccel korábban jelenjenek meg.  ( A szóbeli beosztásban a szóbeli tényleges megkezdésének az időpontja található.)
 • Kérjük, hogy amennyiben a már elért pontokkal kapcsolatosan észrevételük van, haladéktalanul jelezzék az iskolának, hogy még a szóbelik és a végleges rangsor (=ideiglenes felvételi jegyzék) megállapítása előtt korrigálhassuk azokat.  A szóbelit követően – azaz a rangsor felállítása után - a még jogos észrevételeket sem áll módunkban elfogadni.

Az eddig megszerzett pontok:

matematika (6 évf.)

matematika (4 évf.)

humán

biológia-kémia

fizika

nyelvek

 

Sikeres felvételi vizsgát kívánunk.

A Berzsenyi Gimnázium tantestülete és Igazgatósága.