Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Barangolás a fúvósok világában

2016.10.07
Rendhagyó ének-zene óra

Erdő Zoltán klarinétművész és Görögh Dániel a Garmi Funky Staff zenekar tagja 2. alkalommal tartott iskolánkban nagy sikerrel  Barangolás a fúvósok világában címmel rendhagyó ének-zene órát.

Diákjaink írták:

"A rendhagyó ének- zene óra zseniális volt, ( mint a legtöbb rendhagyó).
Zoli személyisége nagyon megfogott. Nagyon szeretem a tárgyakhoz kapcsolódó történeteket. Szerintem nagyon lelkes volt és ő is legalább annyira tetszett, mint az előadásuk. Gergővel részletesen bemutatták a hangszereket, melyek a hozzá nem értőknek is érthető volt. Az előadás lezárása a filmzenékkel és a Tavaszi szél dal eléneklésével tökéletesen sikerült és tetőponton hagyott minket! Köszönjük szépen a szervezőknek, de elsősorban az előadóknak, hogy eljöttek
."

"Nagyon jó volt, hogy végre más hangszert is láthattunk, megismerhettünk, a gitáron és a hegedűn kívül. Tetszett, hogy nem volt telezsúfolva az óra."

Többször elmondták, hogy nem fér bele az órába sok minden és ehhez is tartották magukat. Nagyon szép zenéket hoztak. Az órát érdekesebbé tették azzal, hogy nekünk is adtak kis  "rejtvényeket."

Külön köszönöm, hogy elhozták a tárogatót és elmondták a történetét!

"Nagyon érdekes interaktív előadásban volt részünk. Külön kiemelném, hogy sokféle információt osztottak meg azokról a hangszerekről, amiket bemutattak. Nem vitték túlzásba, hogy élvezhető, maradandó emlék maradjon.

Az előadók felkészülten érkezetek és látszott, hogy élvezettel csinálják.

Én, mint, olyan zenehallgató, aki naponta több órát tölt zenék keresésével kifejezetten klassznak találtam, annak ellenére, hogy nem voltam eddig nagy rajongója a fúvós hangszereknek.

Ha máskor is lesz lehetőség, akkor szívesen részt veszek más rendhagyó órán is."

Galéria