Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Beszámoló a XIII. berzsenyis Matektáborról

2016.10.18
Tata október 5-8.

2016. október 5-8. között hagyományosan Tatán tartottuk a tábort. A Táborban 48 diák vett részt, döntően matematika tagozatosok és néhány fizika tagozatos. A délelőtti foglalkozások vendége volt öt diák a tatai Eötvös József Gimnáziumból. A foglalkozásokat iskolánk matematika-tanárai tartották, szám szerint kilencen, illetve három egykori diákunk.

Diákjaink június óta készültek a táborra. A 9-12. osztályosok évfolyamonként egy-egy projektmunkában vettek részt. Lefordítottak egy angol nyelvű cikket, majd ezt megértve, feldolgozva a táborban tartottak egy-egy 45-60 perces előadást. Mindegyik csoport komolyan vette feladatát, sikeres előadást tartott. Az előadáshoz készített prezentációk szintén igényesen készültek.

A délelőttöket a kétszer másfél órás matematika foglalkozások töltötték ki változatos témákban.

Szerda este hagyományosan Gyenes Gábor tanár úrtól hallhattak a táborozók egy tudománytörténeti előadást, melynek középpontjában idén Klein György biológus - egykori berzsenyis diák - állt.

A tábor idén is egy táborfoglaló játékkal kezdődött, melynek feladatait végzett diákjaink, „aggjaink” állítottak össze a táborozók számára. Szintén az aggok szervezték a péntek délutáni csapatversenyt, melynek feladatai szintén a matematikai intelligenciát vették igénybe, természetesen sok játékkal egybekötve.

A tábor jó hangulatát az esti közös társasjátékok, beszélgetések, valamint az elmaradhatatlan teázások és nutellás kenyerek biztosították.

Az idei személyre szóló ajándék egy csomag Dobble kártya volt, melyet szintén aggjaink készítettek a táborozóknak, természetesen hagyományosan matektáboros szimbólumokat felhasználva.

A matektábor részletes programja a honlapon olvasható: http://matektabor.berzsenyi.hu/2016

Idei támogatóink: