Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Karácsonyi adománygyűjtés

2016.11.24
Könyvekkel, folyóiratokkal és gyermekjátékokkal rászorulóknak segíthetsz

Adománygyűjtésünket december 5-én hétfőn reggelig meghosszabbítottuk.

November 30-áig 212 darab könyv és 126 újság és folyóirat érkezett a melegedő, valamint 112 darab gyerekkönyv és 20 cipősdoboznyi ajándék a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára.

Minden eddigi és további segítségüket hálásan köszönjük!

Kedves Diákok!

November 24-étől december 2-áig (péntekig) karácsonyi adománygyűjtést szervezünk az iskolában és minden segítségért nagyon hálásak lennénk mi és a támogatott rászorulók is.

Bármilyen jó állapotú könyvet és folyóiratot (havi vagy hetilapot) szívesen fogadunk, de elsősorban felnőtteknek szóló, könnyedebb szép- és szórakoztató irodalmi művekre van szükségünk. Az így összegyűjtött adományokat egy hajléktalanokat ellátó nappali melegedő könyvtárának és olvasószobájának fogjuk elvinni december 5-én hétfőn a 6. óra után. Az intézménylátogatásra jelentkezni Vértes Dánielnél (12.D) és Vig Csabánál (12.D) lehet. Az adományaitokat a porta melletti kartondobozba tehetitek.

Ezen kívül olyan halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek is gyűjtünk játékokat, mesekönyveket, akik egyébként nem kapnának karácsonyi ajándékot. Az adományaitokat berzsenyis diákok az Age of Hope nevű civil szervezettel közösen fogják eljuttatni a kicsikhez.

Ha van otthon cipősdobozod és néhány kevésbé használt vagy új játékod (vagy más apró meglepetésed, csoki, hercegnős tiara vagy bármi, amivel örömet szerezhetsz a gyereknek), tölts meg egy cipősdobozt te is! A dobozokat külön csomagolva (külön az alját, és külön a fedelét) a fsz. 10-es és a 11-es terem között kijelölt területre tehetitek le. A dobozba tegyetek egy képeslapot vagy kedves üzenetet, amelyre ráírjátok, lánynak vagy fiúnak és kb. hány éves gyereknek szánjátok a csomagot! Takács Dominik (12.C) minden felmerülő kérdésetekre szívesen válaszol!

Az adománygyűjtés állását a Berzsenyisek ide-csoportban lévő posztban folyamatosan frissítjük.

Ha olyan könyvet tudsz csak hozni, amelyre a melegedőben valószínűleg kisebb lesz a kereslet (pl. tudományos vagy ifjúsági műveket), kedves könyvtárosaink vállalták, hogy a meglévő adománykészletükből becserélik olyanra, amelynek ott nagyobb hasznát veszik. Így még az iskolai könyvtárunknak is segíthetsz.

A gyerekkönyveket az Age of Hope-on keresztül rászoruló gyerekeknek juttatjuk el.
Kivételesen az a kérésünk, hogy új könyveket ne vegyetek a nappali melegedőnek. Ha vásárlással szeretnétek őket támogatni, közepes törölközőknek (akár használt, de jó állapotúaknak is), férfi zokniknak és alsóneműknek örülnének.

Takács Dominik, Vértes Dániel, Vig Csaba (szervezők)