Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Ideiglenes felvételi jegyzék

2017.03.07
A felvételi eljárás eredményei négy- és hatosztályos tagozatokra

Kedves Szülők és Felvételiző Diákok!

Az alábbi táblázatokban találják a felvételi pontszámokat kétféle elrendezésben. Egyfelől rangsor szerint, másfelől az oktatási azonosító és jeligék alapján sorrendbe szedve.

Kérjük, hogy alaposan nézzék meg a megadott pontszámokat, mert 2017. március 10-én (pénteken) véglegesítjük a rangsort, és így véglegessé válik az ’Ideiglenes felvételi jegyzék’.

2017. március 8-án a fizika pontszámok esetében a rangsorok korrekción estek át, mert a korábbi táblázatokban adatrögzítési hiba történt. Elnézésüket kérjük!

2017. március 10. után a sorrend módosítására nincs lehetőség.

Eredmények rangsor szerint

Humán    Biológia-kémia    Fizika    Matematika   Olasz  Német    Francia

Hatosztályos matematika

Eredmények oktatási azonosító szerint sorrendben

Humán    Biológia-kémia    Fizika    Matematika    Francia    Olasz  Német

Hatosztályos matematika

A kialakult rangsorral kapcsolatosan a következőkre hívjuk fel a figyelmet.

Az előzetesen, a behívási küszöb megállapításához szükséges  hozott pontok  átmentek egy újabb felülvizsgálaton, így azok esetében 1-2 pontos eltérés az eredetihez képest lehetséges.

Minden erőfeszítésünk ellenére a hatalmas túljelentkezés miatt sok jelentkező azonos végső pontszámot kapott. A rangsor megállapításánál – a tájékoztatókban leírtak és elhangzottak alapján – az azonos (végső) pontszámoknál előnyben részesítettük

  • először a XIII. kerületi jelentkezőket
  • majd azonos pontszámnál a szóbelin elért eredményt
  • majd (a szóbeli pontok azonossága esetén) az adott szakhoz illeszkedő (humán vagy reál) központi írásbeli (magyar vagy matematika) pontszámok döntik  el a végső helyezést.

Amennyiben valaki nem tett szóbeli vizsgát, nem kerül rangsorolásra.

Kérjük, hogy amennyiben eltérést tapasztalnak a már megadott pontoknál (ez alól kivétel a szóbeli pontszám), és ez változtat a rangsoron, akkor haladéktalanul jelezzék ezt a titkárságon.

2017. március 10. után a sorrend módosítására nincs lehetőség.

Telefonszámok: (1) 359 2205, (1) 359 1613

FONTOS!

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kérjük a kedves diákokat és szülőket, hogy a választott iskolák vagy tagozatok sorrendjén (2017. március 16-17-én) csak akkor módosítsanak, ha biztosak abban, hogy nem kerülnek be a kívánt (első helyre rangsorolt) iskolába vagy tagozatra, mert az ’Ideiglenes felvételi jegyzék’ közzététele  után a győri FELVÉTELI KÖZPONT  dönt a végleges felvételekről.  Amennyiben valaki ugyan elérte a bekerülési pontszámot, de más iskolát jelölt meg kedvezőbb helyen (és az itt szerzett pontszámai alapján a Berzsenyibe is bekerült volna), a jelentkező csak a kedvezőbb helyre rangsorolt iskolába nyerhet felvételt, a Berzsenyi Gimnázium ilyen esetben csak elutasító határozatot küldhet.

Köszönjük a felvételi időszakban mutatott megértésüket és türelmüket, és hogy jelentkezésükkel megtisztelték iskolánkat.