Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Béka tábor a víz jegyében

2017.09.22
Pörböly 2017.09.18-09.20

Beszámoló

Hagyományos Béka táborunknak idén ősszel a Gemenci erdő adott otthont. Biológia-kémia tagozatos diákjaink a pörbölyi Ökoturisztikai Központból kiindulva három napig két keréken tekerve, vízen lapátolva és tanösvényen sétálva is ismerkedhettek az ártéri erdő varázslatos élővilágával.

Kalandozásaink során az erdei vasút Lassi megállójánál, az egykori erdészházban betekinthettünk a halászat hagyományaiba, Nagyrezéten pedig a méhek életéről, a méhészet múltjáról és jelenéről tartott bemutatót csapatunknak a bajai Szent Ambrus Mézlovagrend lovagja. A zord idő miatt bőgni sajnos nem hallottuk a szarvasokat, de néhány egyedet volt szerencsénk megetetni és megsimogatni Vadmegfigyelő állomásnál, és néhány alma révén közeli barátságot kötöttünk Bercivel, a vaddisznóval is.

A borongósabb órákat  (és a hidrogél golyókat) a csoportokban végzett látványos kémiai kísérletek tették színessé a szó legszorosabb értelmében is, az estéket pedig a diákok tudományos prezentációi, valamint közös természet- és dokumentumfilmnézés tették tartalmassá.

Képgaléria