Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Reaching Out Through Skype

2017.10.12
Nemzetközi kapcsolatok

A 2017. október 9-én iskolánk ismét részt vehetett a Litouws Culturel Centrum és az Európai Bizottság támogatásával létrejött Reaching Out Through Skype projektben, melynek idei résztvevői Hollandia, Litvánia, Horvátország, Olaszország, Portugália és Magyarország voltak.

A projekt célja a Nyelvek Európai Napjához hozzájárulva lehetőséget biztosítani a diákoknak, hogy kapcsolatba lépjenek külföldi iskolákkal. A 15 perces bemutató keretein belül saját hazájukról, anyanyelvükről, iskolájukról beszélnek a tanulók, illetve elhangzik egy meglepetés dal, melyet minden ország a partner iskola nyelvén ad elő.

Idén egy portugál és egy olasz iskola diákjaival kapcsolódtunk össze skype-on keresztül, és a prezentáció fő témája a Design volt. Iskolánkat a 9.a és 9.d osztály egy csoportja képviselte, az éneklésben 11.b és 11. c osztályosok is segítettek. Külön öröm volt számunkra, hogy kipróbálhattuk az új smart room nyújtotta lehetőségeket.

Partnereink a projektben:

  • Colégio de S. Gonçalo, Amarante, Portugália
  • Liceo Classico e Linguistico Statale Aristofane, Róma, Olaszország

A projekt folytatása hagyományos módon egy fotókiállítás, melynek témája: Streets of Europe. A beküldött képekből készült válogatás a római Museo della Civilta-ban kerül kiállításra 2018. tavaszán, illetve utazó kiállításként iskolánkban is látható lesz a tanév végén.