Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Propaganda Projekt

2017.12.18
Beszámoló

2017. december 8 – 10. között iskolánk adott otthont az 1956 és a Propaganda-információ vagy manipuláció nemzetközi projektnek. Csapatunknak (Barabás Áron, Csepregi Janka, Ficzere Balázs, Barta Gergely, Lajos Zénó, Simon Barnabás, Varga Péter, Péter Gergő, Verő Anna, Vas Miklós) lehetősége nyílt együtt dolgozni három-három cseh és lengyel középiskola diákjaival, valamint további két magyar gimnázium tanulóival. A nemzetközi kutatás első állomásán a programokat nagyrészt a Zachor Alapítvány koordinálta, de nagy segítséget nyújtott az lebonyolításban a lengyel Polin Múzeum és a csehországi Pant Egyesület.

A projektben részvevő diákok rövid ismerkedés után nemzeti szekciókra bomlottak és saját országuk történelméből mutatták be 1956 és 1968 eseményeit angol nyelven. Ezen túl történelmi előadások, csoportmunkák, interaktív feladatok kötötték le a résztvevőket a háromnapos programon.

A projekt további két állomása Gdansk és Varsó lesz, ahol a csapatoknak egy nagyobb volumenű prezentációt kell készíteni a propagandával kapcsolatban. Az első találkozó kellemes hangulatban telt, ahol a nemzetközi csoport megtapasztalhatta, milyen együtt dolgozni külföldi diákokkal angol nyelven, és mi a szerepe a propagandának a történelmi események alakulásában.

A képeket Reichel Tamás készítette.

Galéria