Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

A székelyzsombori tábor beszámolója és megjelenése

2018.09.24
A BDG160-on ott leszünk

A 160.éves évforduló Találkozóján és Ünnepségén ott leszünk tablóval és köszöntővel.


Beszámoló az idei táborról

Idén nyáron én is részt vettem a székelyzsombori táborban, vagyis ZSAZS-ban. Egy mozgalmas, eseménydús hét a nyár kellős közepén.

A közel tizennégy órás busz út után, estefelé megérkeztünk az erdélyi kis faluba, ahol meleg vacsorával és közös játékokkal vártak minket.

ZSAZS állandó programokkal rendelkezi. Ezek közé tartoznak a pár órás szakkörök délutánonként. Van papírsárkány készítés, Ibolyka néni féle fafestés, de még irodalom szakkört is tartanak a tanárok.

A reggeli kellemes ébresztő után kicsit feldobjuk a tábort némi könnyű munkával, ami alkalmas a felébredésre és hasznos a tábornak. Ezután egy kiadós ebéd, aminek az elkészítésében a naponta váltakozó konyhások segítenek Sanyi bácsi vezénylésében.

Állandó program még a fakultatív kirándulás Vargyasra. Biciklitúra, séta, patak, barlang… majd vissza ismét biciklitúra.

Meglátogattuk a közeli településeket, illetve ZSAZS előző helyszínét, Alsórákost.

Közben működött a tábor postája, az angyalkázás, a gyilkosos játék és a radnótis, illetve az áprilys diákokkal való barátkozás. Egy-egy este tánctanulás és filmnézés volt.

Falunapot szerveztünk a székelyzsombori emberek és a magunk számára.

Az utolsó éjszakán, takarodó nélkül, egy éjféli tábortűzzel és hangulatos játékkal emlékezünk vissza mindenre, ami az egész héten történt. Reggel pedig könnyes búcsút intünk a brassói diákoknak.

Remélem többen kedvet kaptatok ehhez a táborhoz a beszámolómmal. Jövőre jelentkezzetek ti is a Székelyzsombori Táborba!

Cseh Janka 10.D

További képek a tábor honlapján.