Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Nézőpontok - 1956

2019.02.20
Beszámoló a kiállítás-megnyitóról

 

Az immár sok iskolát és kiállítóhelyet megjárt Nézőpontok: 1956, a civilektől a nagypolitikáig című vándorkiállításunk ezúttal az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalába nyert meghívást. A kiállítás megnyitójára a projektben résztvevő berzsenyis csapat Mészáros Mónika felkészítő tanárnő és Mezei Mónika tanárnő kíséretével ment a Szalay utcában lévő ombudsmani hivatalba.

A csapatot a hivatal alkalmazottai fogadták, élen az oktatási jogok biztosával, dr. Aáry-Tamás Lajossal. Egy kis ismerkedés és beszélgetés után kezdetét vette a megnyitó ünnepség, melyen felszólalt az oktatási jogok biztosa, majd Mezei Mónika brácsajátéka után Mészáros Mónika tanárnő és Vas Miklós (12.c) számolt be a kiállítás elkészülésének menetéről.

Az ünnepség után a vendégek megtekinthették a folyosón kiállított tablókat. A kiállítást készítő diákok ifj. Bibó Istvánt vezették körbe, akivel a projekt során interjút is készítettek. A megnyitón részt vettek még a Zachor Alapítvány munkatársai, a USC Soá Alapítvány képviselője és az Oktatási Hivatal alkalmazottai.

Az interaktív kiállítás február 24-ig látogatható a helyszínen, majd reményeink szerint következő állomásra kerül, ahol rendhagyó módon merülhetnek bele az 1956-os forradalom témájába gyerekek és felnőttek egyaránt.

Csepregi Janka (12.c)