Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Szóbeli felvételi a négy- és hatévfolyamos tagozatokra

2019.02.25
Szóbeli vizsga beosztása

Kedves Szülők és Felvételiző Diákok!

Szeretettel várjuk Önöket a Berzsenyi Gimnázium szóbeli vizsgáin, melyet 2019. március 4-én (hétfőn) reggel 8 órától, valamint március 5-én (kedden) és március 6-án (szerdán) 11 órától tartunk a négy- és hat évfolyamos tagozatokon.

A vizsgázók  beosztása a hatévfolyamos tagozaton:

Hétfő Kedd Szerda

A vizsgázók  beosztása a négyévfolyamos tagozaton:

Hétfő
Kedd Szerda

Felhívjuk a figyelmüket, hogy azoknak a vizsgázóknak, akik több tagozatunkat is megjelölték, annyi szóbeli vizsgát kell tenniük, ahány tagozatot megjelöltek. Például, ha valaki a humán és a fizika tagozatot jelölte meg, annak két külön szóbelit kell tennie, egyszer a humán tagozatra, egyszer pedig a fizikára. Kérjük, hogy a beosztást minden megjelölt tagozatnál keressék meg.  Ez alól kivételt a nyelvtagozat képez, ahol függetlenül attól, hogy melyik nyelvpárt választották (olasz-angol, német-angol, vagy francia-angol, vagy ezek tetszőleges kombinációja) a jelentkezőknek csak egy nyelvi bizottságnál kell vizsgázniuk.

Minden tagozatunknál törekszünk arra, hogy lehetőleg mindenkit meghallgassunk, azonban azok a tanulók, akik nem írtak központi írásbeli vizsgát, sajnos elestek a szóbelizési lehetőségtől. A nagymértékű túljelentkezés miatt szintén nem vizsgázhatnak azok a tanulók, akik a hozott pontok (50 pont) és az írásbeli pontok (összesen 100 pont) alapján nem értek el

  • a hatosztályos speciális matematika tagozaton legalább 117 pontot
  • a négyosztályos speciális matematika tagozaton legalább 127 pontot
  • a humán tagozaton legalább 108 pontot
  • a biológia-kémia tagozaton legalább 115 pontot
  • a fizika tagozaton legalább 115 pontot és
  • a nyelv tagozaton legalább 120 pontot.

Az egyes tagozatokra a felsorolt ponthatárok alapján hívnak be felvételizőket. Amennyiben az egyik tagozaton egy jelölt nem szóbelizhet (pl. nem érte el a ponthatárt), ettől függetlenül más tagozaton lehet, hogy behívásra került. Kérjük, keressék nevét a beosztáson.

Néhány fontos kérés a szóbelikkel kapcsolatosan:

  • A szóbeli vizsgára kérjük a felvételiző diákokat, hogy hozzanak magukkal egy közepes méretű (A5=23×16 cm) felbélyegzett és (saját címmel) megcímzett borítékot, valamint az ellenőrzőjüket.
  • Kérjük, hogy diákok a vizsga előtt legalább 20 perccel korábban jelenjenek meg. A szóbeli beosztásban található időpontok a terem előtti megjelenés időpontját jelzik, nem pedig a szóbeli vizsga kezdetének az időpontját. A sok vizsga miatt esetleges csúszások előfordulhatnak. Kérjük megértésüket. Probléma esetén forduljanak az igazgatóság valamelyik tagjához segítségért. (Titkárság: 1. emelet 107. szoba.)
  • Kérjük, hogy amennyiben a már elért (hozott vagy írásbeli) pontokkal kapcsolatosan észrevételük van, haladéktalanul jelezzék az iskolának, hogy még a szóbelik és a végleges rangsor (=ideiglenes felvételi jegyzék) megállapítása előtt korrigálhassuk azokat.  A szóbelit követően – azaz a rangsor felállítása után - a még jogos észrevételeket sem áll módunkban elfogadni.

Az eddig megszerzett pontok:

Felhívjuk figyelmüket, hogy ezek a táblák változhatnak az esetlegesen beérkezett jogos észrevételek alapján.

hat  évfolyamos

négy évfolyamos

A négy évfolyamos táblákban eltérhetnek a hozott pontok értékei, mert a számításnál más tárgyakat veszünk alapul. Így a reál tagozatokra megszerzett hozott pontok az összhozott reál jelleg oszlopban, a humán és nyelvi osztályokra vonatkozóan pedig az összhozott humán jelleg oszlopban található.

Sikeres szóbeli felvételi vizsgát kívánunk.

A Berzsenyi Gimnázium tantestülete és Igazgatósága.