Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Ericsson-díjat kapott Sztranyák Attila tanár úr

2019.06.04
Ericsson a matematika tehetségeinek gondozásáért díj

Sztranyák Attila tanár úr matematika tehetséggondozó munkáját Ericsson-díjjal jutalmazták.

A díjat 2019. május 31-én az Ericsson Székházban rendezett ünnepségen vehette át.

 

Laudáció

Sztranyák Attila a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium tanára.

A tanár úr egyik kiemelkedő képessége, hogy játékos nyitottsággal áll minden matematikai kérdéshez. Egy-egy egyszerű feladatból kiindulva sokszor hetekig, vagy akár hónapokig is tud gondolkozni egy problémakörön, új sejtéseket, tételeket és feladatokat alkotva. Ritka adottsága van eredeti feladatok kitalálásához és szellemes megfogalmazásához. Szeret kísérletezni problémákkal, és ezt a hozzáállást tanítványaival is megismerteti.
Tanórái lendületesek, érdekesek, mondhatni mindig különlegesek. Jól ismeri a diákok nyelvét, így könnyen megértik egymást. Közvetlen, jó kapcsolatban van tanítványaival. Szívesen beszélget, ha van rá lehetőség, önfeledten játszik velük.

Minden évben színvonalas foglalkozásokat tart az iskolai tehetséggondozó Matektáborban. 2010 óta az Arany Dániel Matematikaverseny haladó bizottságának, 2017 óta a KöMaL B pontverseny feladatkitűző bizottságának aktív tagja.
Mindkét munkát nagy odaadással végzi, fontos számára az igényes, precíz szakmai munka. Rendszeresen jelennek meg online tananyagai. Minden korosztálynak tart tehetséggondozó, versenyekre felkészítő szakköröket. Ennek is köszönhető, hogy tanítványai nagyon eredményesen szerepelnek a nemzetközi és a hazai versenyeken. A Közép-európai Matematikai Diákolimpián egy tanítványa ezüstérmet szerzett. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen és a KöMaL pontversenyein több alkalommal szerepeltek tanítványai a legjobbak között.

Eddigi tehetséggondozó munkájáért 2013-ban Graphisoft-díjat kapott.