Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

BEIRATKOZÁS: 2019. június 21. 8:00-16:30

2019.06.05
E-ÜGYINTÉZÉS szülői teendők

A SZÜLŐ TEENDŐI

A BEIRATKOZÁS ELŐTT:

  1. Az e-Ügyintézés felületén 2019. június 1-jétől megnyílik a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. 2019. június 18-án 24 óráig van arra lehetőség, hogy a szülők online módon küldjék be előzetesen a gyermek adatait az intézménybe.
  2. Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:
  • A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítóval és jelszóval bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.
  • A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert.

Az e-Ügyintézés felületén a betöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót. Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő aláírva szeretné a beiratkozáskor magával vinni a dokumentumokat, akkor kinyomtathatja és aláírhatja azokat. De a szülőnek nem kötelező ezeket kinyomtatni, mert az iskola erről gondoskodni fog, viszont ebben az esetben a beiratkozáskor kell az iskolában aláírnia a dokumentumokat. A beiratkozás meggyorsítása érdekében kérjük, hogy (ha tehetik) a dokumentumokat aláírva hozzák magukkal.

Amennyiben nem találja meg a tanulót a szülő által megadott adatok alapján a rendszer, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, illetve, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahová a gyermeke felvételt nyert.

Támogató dokumentumok:

Részletes kitöltési útmutató.

 

A BEIRATKOZÁS NAPJÁN (2019. június 21.)

Minden tanuló törvényes képviselőjének a megjelenés kötelező!

  • le kell adni a tanuló általános iskolai bizonyítványát,
  • megkapják a befogadó nyilatkozatot, amivel megszüntetik gyermekük jogviszonyát az általános iskolában,
  • le kell adni az okmányirodában kapott NEK adatlapot a diákigazolványhoz (kérjük, fénymásolva, a tanuló oktatási azonosítójával adják le a titkárságon)
  • továbbá kérjük, a Tanulói Adatlapot kitöltve hozzák magukkal, ill. személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya és oktatási azonosító fénymásolatát, valamint bármilyen mentességet igazoló szakértői igazolást.

Az 1.-es pontban részletezett e-ügyintézés nem kötelező, így a szülők megtehetik, hogy hagyományos módon a személyes megjelenéskor töltik ki az adatlapot, illetve az egyéb dokumentumokat.