Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Karácsonyi adománygyűjtések

2019.11.22
Tegyük együtt szebbé rászoruló gyerekek karácsonyát!

Kedves diákok!

A korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakoztunk az Age of Hope, a Remény Kora Gyermekvédelmi Alapítvány karácsonyi adománygyűjtéséhez.

Az általatok az iskolába behozott adományokat az alapítvány önkéntesei mélyszegénység sújtotta településekre, elsősorban borsodi falvakba juttatják el olyan gyerekek számára, akik egyébként valószínűleg semmilyen karácsonyi ajándékot nem kaphatnának. Egy kis összefogással szebbé tehetjük számukra az ünnepet!

Nagy örömet szerezhettek nekik, ha egy cipősdobozt teleraktok új, vagy használt, de még jó állapotú játékokkal, számotokra felesleges vagy nélkülözhető könyvekkel, írószerekkel és egyéb apró meglepetésekkel! Minden dobozba tegyetek egy kis csokit vagy más nem gyorsan romló édességet, finomságot is!

A cipősdobozokat nem muszáj becsomagolnotok, bár ünnepi díszbe öltöztetve biztosan nagyobb örömet szereztek vele. Amennyiben becsomagoljátok a dobozokat, az alját és a tetejét mindenképpen külön csomagoljátok be! (Az ajándékozás előtt az alapítvány önkénteseinek ellenőrizniük kell, nem kerültek-e esetleg a dobozokba oda nem illő dolgok is.) A dobozba helyezett ajándékokat külön becsomagolni nem kell!

A dobozra írjátok rá, hány éves fiúnak vagy lánynak szánjátok az ajándékotokat! Ti dönthetitek el, 16 éves korig bezárólag milyen korú gyereknek szeretnétek meglepetést szerezni!

A cipősdobozokon kívül idén a székelyzsombori gyerekek számára társasjátékokat is gyűjtünk! Ha van otthon olyan társasjátékotok, kártyajátékotok, amit már meguntatok vagy „kinőttétek”, mert kisebb gyerekek való, hozzátok be az iskolába! Ha a székelyzsombori gyerekek életkorának, nyelvtudásának megfelelőek, hozzájuk juttatjuk el őket. Azokat a játékokat pedig, amelyek számukra kevésbé lennének megfelelőek, az Age of Hope segítségével magyarországi rászoruló gyerekeknek ajándékozzuk.

A cipősdobozokat és a társasjátékokat a 9-es szertárban adhatjátok le december 17-éig (keddig)!

Az adománygyűjtések állásáról a Berzsenyisek ide! Facebook-csoportban folyamatosan tájékoztatunk benneteket!