Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

A nyári idegen nyelvi utaztatással kapcsolatos

2020.02.14
Fontos információk

Tisztelt Szülők!

A nyári kéthetes  csoportos nyelvtanulással kapcsolatban a következőkről tájékoztatom Önöket.

Az iskolából kollégáink közreműködésével 8 csoport szerveződik.

Tanáraink összeállították a csoportokat, a diákokkal közösen kiválasztották a nyelviskolákat és előkészítették a pályázat benyújtását.
Az érintett osztályok osztályfőnökei megkapták az osztályaikból csoportosan utazók névsorát, a szervező tanárok is felveszik Önökkel a kapcsolatot.

A következő kb. két hétben az érintett diákoknak és a szülőknek is fontos feladatai lesznek, hogy pontosan be tudjuk nyújtani a pályázatot. Erről a szakaszról mi is most kapjuk a folyamatos tájékoztatást. A legfrissebb információkról az iskola honlapján és e-mailen is folyamatosan értesítjük Önöket. Kérem, kövessék figyelemmel ezeket a fórumokat.

A pályázat benyújtásának fontos melléklete a szülői nyilatkozat. A dokumentumról a Tempus Közalapítvány készített egy tervezetet, amit csatolmányban megosztunk Önökkel. A nyilatkozat aláírása pontos szabályokhoz kötött:
A csoportos nyelviskolai pályázat esetében a SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÁSI ÉS FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT csak abban az esetben hiteles, ha azt a szülő(k)/gondviselő és a tanuló személyesen írják alá a pályázó intézmény által kijelölt ügyintéző előtt. A szülő(k)/gondviselő akadályoztatása esetén a megfelelő hatóság igazolásával tud nyilatkozatot adni (pl. a közjegyző, az illetékes gyámhivatal, a büntetés-végrehajtási intézet vezetője, a konzuli tisztviselő vagy a járási hivatal előtt tett, vagy a szülő által kiállított, teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt, a kiskorú külföldi kiutazásához hozzájáruló és teljeskörű pénzügyi felelősséget vállaló nyilatkozattal).
Elvált szülők esetében a törvényes képviselőnek – a szülői felügyeletet gyakorlónak – a gyermek elhelyezéséről szóló jogerős bírói ítéletet, elhalálozott szülő(k) esetében a halotti anyakönyvi kivonat(ok) be kell mutatni. (www.knyp.hu)

Amennyiben a pályázattal kapcsolatban kérdésük lenne, kérem keressenek bizalommal az  igazgato@berzsenyi.hu címen.

Mellékletek:

csoportos-nyilatkozat-kiskoru-vizjeles.pdf

csoportos-nyilatkozat-nagykoru-vizjeles.pdf

Tisztelettel:

Üdvözlettel

Kiss Gyöngyi
Intézményvezető

Berzsenyi Dániel Gimnázium
1133, Budapest Kárpát u 49-53