Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Tájékoztató a koronavírus miatt kialakult helyzetről

2020.03.12
Aktuális hírek

Kedves Szülők!

A mai naptól Magyarország Kormánya veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében. Jelenleg az általános- és a középiskolákban nem rendeltek el tanítási szünetet. Ettől függetlenül kérjük a tisztelt szülőket, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak a közegészségügyi előírások betartására.

Ezért kérjük Önöket, hogy a következő szabályokat feltétlenül tartsák be:

  • Amennyiben a gyermekük cseppfertőzésre utaló tüneteket mutat, vagy lázas kérjük, ne küldjék közösségbe. Ebben az esetben az osztályfőnököket e-mailben tájékoztassák, így hiányzásuk igazoltnak minősül.
  • Amennyiben az elmúlt időszakban külföldön tartózkodtak kérjük, tartsák be a kéthetes önkéntes karantént, és ne küldjék iskolába a gyermeküket.
  • Kérjük, hívják fel gyermekeik figyelmét, hogy a tanítás végeztével hagyják el az iskola épületét és menjenek haza.

A rendkívüli helyzet miatt minden iskolai programot (előadások, táborok, csereutazások…) lemondtunk. Emiatt a tervezett fogadó órák is elmaradnak. Bármilyen felmerülő probléma esetén keressék a kollégákat e-mailben vagy KRÉTA üzenetben.

Továbbá értesítjük a szülőket, hogy a 2020 nyarára tervezett kéthetes külföldi nyelvtanfolyamok szervezését egy évvel elhalasztották.

2020. március 13-án pénteken a közös ünnepség elmarad, de kérjük a kokárda viselését.  A tanítás 5 rövidített órával rövid zenehallgatás után 12:05-kor véget ér.

A veszély súlyosságát mindenkinek saját családi helyzetének ismeretében szükséges mérlegelnie és felelősségteljesen cselekednie.

Együttműködésüket köszönjük!

Igazgatóság