Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny

2021.04.08
Országos döntő

4. helyezett: Uzoni-Kovács Anna, Szücs Szonja, Szabó Orsolya

Március végén zajlott le az OKPV (Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny) verseny országos döntője, ahol 4. helyezést értünk el.

Az eset kidolgozására 5 nap állt rendelkezésünkre. A téma: Mátyás király és a cseh trón körüli bonyodalmak voltak, az ő helyében kellett megoldási javaslatot kidolgoznunk. Lídia néni segítségével az egész hetet a könyvtárban tudtuk tölteni, ahol forrásokat kerestünk és olvastunk, hogy minél jobb, és átgondoltabb döntéseket tudjunk hozni. Az estéinket a tervünk tökéletesítésével, és a ppt-énk kidolgozásával töltöttük, amiben hatalmas segítséget kaptunk Mészáros Mónika tanárnőtől és a férjétől.

A döntő napja egyaránt feszült és izgatott hangulatban telt. Az elődöntőben hét csapattal kellett versenyeznünk, közülük elsőként kerültünk ki, ezzel jutottunk tovább a verseny döntőjébe. Ezután, a döntő körben még egyszer elő kellett adnunk a megoldási javaslatunkat, és a 4. helyen végeztünk. Sok élménnyel gazdagodtunk a felkészülési idő alatt, és nagyon örültünk az elért helyezésnek.

Uzoni-Kovács Anna, Szücs Szonja, Szabó Orsolya (10.A.)