Berzsenyi Dániel Gimnázium


Hírek
Aktuális, hírek

Tájékoztató a hatodik osztályosok felvételi vizsgáinak menetéről

2009.12.13
Információk és jelentkezési lap

Részletes tájékoztató itt olvasható a felvételi eljárás legfontosabb kérdéseiről és menetéről.

1. szakasz: központi felvételi vizsgák

EGYSÉGES FELVÉTELI ÍRÁSBELI VIZSGA 6. osztályosoknak: 2010. január 22. (péntek) 14 óra

Erre a vizsgára előzetes behívót nem küldünk. Kérjük a tanulókat, hogy az írásbeli előtt egy negyed órával jelenjenek meg az iskolában, és hozzák magukkal a diákigazolványukat.
A vizsgán az első rész magyar nyelvből lesz 14.00-től 14.45-ig, és ezt követi a matematika 15.00 órától 15.45 percig.

 Azon tanulók számára, akik alapos ok miatt nem tudtak részt venni a rendes írásbeli vizsgán pótló írásbelit szervezünk, melynek időpontja: 2010. január 28. (csütörtök) 14 óra
Erre a vizsgára a vizsgázók a diákigazolványon kívül hozzák magukkal az orvosi igazolást is.

A felvételi dolgozatok megtekintése: 2010. február 3-án (szerdán) 8.00-16.00 óráig lesz

Az írásbeli felvételi dolgozatok eredményeit 2010. február 11-én déltől az iskola aulájában, valamint a honlapon tesszük közzé.

2. szakasz: rendes felvételi vizsgák

A középiskolai felvételi jelentkezési lapok beérkezésének határideje: 2010. február  19. (péntek)

Jelentkezési lapot az általános iskolában lehet beszerezni, illetve az Internetről letölthető.
A TANULÓI ADATLAPOT, melyen az iskolák sorrendjét kell bejelölni, a győri illetőségű Felvételi Központba kell eljuttatni. Ahány iskolát jelöltek meg ezen a lapon, annyi iskolába kell eljuttatni a JELENTKEZÉSI LAPOT.
Azok a tanulók, akik az egységes írásbelit nem a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban írják meg, a gimnáziumi felvételi jelentkezési lapjukhoz mindenképpen csatolják a vizsga eredményeit tartalmazó ’Értékelő Lap’ másolatát.

Figyelem! Új elem a felvételi rendszerben!

Ettől az évtől kezdve a speciális matematika tagozatot működtető iskolák írásbeli felvételi vizsgát tarthatnak.
Ez a vizsga – a központihoz hasonlóan - szintén egységes abból a szempontból, hogy azok az iskolák, ahol speciális matematika tagozat működik, ugyanazt a feladatsort íratják meg ugyanabban az időben. Így a speciális matematika tagozatos iskolák elfogadják a másik iskolában megírt felvételi eredményét, és annak a tanulónak, aki több  iskolába is jelentkezett, csak egyben kell megírnia a felvételi dolgozatot.
Ennek a vizsgának az időpontja: 2010. február 27. (szombat) 11 óra. A vizsga időtartama másfél óra.
A vizsga zavartalan megszervezéséhez kérjük, hogy a fent említett jelentkezési lapokhoz csatolják a JELENTKEZÉSI LAPOT speciális matematika tagozatra , melyet abba az iskolába kell eljuttatni, ahol meg kívánják írni a speciális matematika felvételi vizsgát. (Amennyiben ezt már korábban beküldték akkor nem kell újra eljuttatni.)
Erre a vizsgára sem küldünk előzetesen behívót. Kérjük, hogy a tanulók ne felejtsék magukkal hozni a diákigazolványukat.

További fontos információk

Az írásbeli vizsgák végeztével a végső rangsort (ideiglenes felvételi jegyzék) legkésőbb 2010. március 16. délig tesszük közzé.

Ez után a Felvételi Központ dönt a felvételekről a rangsor és a felvételi adatlapok alapján. A jelentkezők a végső értesítést a felvételről vagy az elutasításról 2010. április 26-ig kapják meg írásban. 

További információt a pontszámításról, illetve a felvételi sajátos elemeiről a gimnázium honlapján a Felvételi menü pont alatt találnak.
A korábbi évek központi felvételi vizsgáinak feladatai megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján. A speciális matematika tagozatra a korábbi évek vizsga feladatait itt tekinthetik meg.

2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000  1999